Odlučili ste se za preuređenje svoje male kupaonice, ali to vam se čini kao nemoguća misija. Pomoću dobrih dizajnerskih ideja i rješenja, mala kupaonica može biti lijepa i funkcionalna. Prije samog početka radova potrebno je dobro procijeniti stanje postojećih instalacija. Ukoliko se procjeni da su instalacije stare i dotrajale, najprije je potrebno zamijeniti stare instalacije novima kako biste izbjegli moguće probleme s instalacijama kad jednom uredite zidove i postavite keramiku. Mora se imati na umu da se kupaona preuređuje puno rjeđe nego druge prostorije u stanu.

Najnoviji trendovi često unose inovativne detalje u kupaonicu,nove teksture i uzorke i stvaraju prekrasne prostore. Stari trik s ogledalima čini prostor optički većim, a ako su ta ogledala na frontama ormarića dobivate dodatan prostor za odlaganje sitnica. Izbacite kadu i umjesto nje postavite modernu tuš kabinu s staklenim stijenama bez okvira. Takva kabina prostoru daje dodatnu vrijednost i vizualno čini prostor većim  nego je u stvarnosti.

Veliki kupaonski ormarići s dubokim policama jako su nepraktični jer se u njihovoj dubini gube stvari i vrlo lako na njih zaboravljamo. Umjesto toga riješite se nepotrebnih stvari. Ostavite samo ručnike, higijenske potrepštine i kozmetiku koju zaista koristite. Rješenje su plitki viseći modeli ormarića ili uske otvorene policama koje će vas natjerati da redovito čistite, a i sve vam je na dohvat ruke.

Prednost malih kupaonica je i to što treba puno manje materijala i novaca za kompletno uređenje. Tako možete s manje novca dobiti fantastičan prostor. Odaberite kvalitetnu rasvjetu, a za gornji dio kupaonice odaberite skuplju i finiju keramiku te se poigrajte s uzorcima. Zamijenite klasični toaletnu školjku s visećom i odaberite kvalitetnije staklo za tuš. Objesite sve što možete na zidove kupaonice, ormariće, toalet, police, radijator. Tako ćete stvoriti dojam da je prostor veći nego što doista jest, a lakše ćete ga i čistiti. Tako preuređena mala kupaonica može biti skriveni dragulj u vašem stanu.