Građevinska tvrtka – kako odabrati i angažirati

Izradom projekta i izdavanjem građevinske dozvole tek ste na pola puta, pred vama je najzahtjevniji dio cijelog projekta – izvođenje radova. Na tržištu postoje mnoge tvrtke koje nude izvođenje građevinskih radova, no vi ćete morati odabrati samo jednog glavnog izvođača. U daljnjem tekstu ćemo vam pokušati pomoći u tom zadatku. Jedan od uvjeta koje biste trebali postaviti da građevinska tvrtka u svojem kadru ima ovlaštenog voditelja građenja, odnosno inženjera gradilišta. Time možete biti sigurni da će posao voditi osobe koje su stručne za navedeni posao. Kako bi stručnjak dobio titulu ovlaštenog inženjera gradilišta mora imati potrebno iskustvo vođenja gradilišta i jasne rezultate iza sebe.

Tijekom komunikacije s predstavnicima građevinske tvrtke osluškujte jesu li spremni poslušati sve vaše želje, imaju li otvoreni stav prema vama kao investitoru i jesu li željni svoje znanje i iskustvo podijeliti s vama. Dogovorite sastanak i zajedno prođite projekt vaše kuće. Vrlo je važno da „kliknete“ s budućim partnerom u izgradnji kuće.

Prilikom dogovaranja posla treba napomenuti da najjeftiniji izvođač nije nužno najbolje rješenje za vas. Provjerite reference tvrtke, pokušajte saznati imaju li stručni kadar i izdaju li garanciju za svoje radove. Time ćete lakše shvatiti je li vaš potencijalni izvođač radova kvalitetan ili nije. Primjer referenci koje trebaju jasno i transparentno sadržavati slike primjera radova koje je građevinsko poduzeće odradilo, kao i listu klijenata, možete vidjeti ovdje.

Izvođenje radova

Što treba očekivati od suradnje s građevinskom tvrtkom?

Svakako inzistirajte da predstavnik građevinske tvrtke izađe na teren i sasluša vaše želje. Često investitori nemaju pristup svim informacijama pa treba imati na umu da se vaše želje ponekad ne mogu u potpunosti ispuniti. Recimo, prilikom adaptacije kuća, stanova ili poslovnog prostora klijenti često od izvođača radova traže rušenje određenih zidova, otvaranje otvora u nosivim zidovima i slično. No, treba u obzir uzeti statiku građevine. Upravo zato je bitno da angažirate građevinsku tvrtku koja ima iskustva i ima stručnjake koji će vam čim uđu u objekt savjetovati što se može napraviti, a ako se nešto ne može napraviti, kako naći alternativno rješenje da se dođe do željenog cilja.

Obratite se stručnjacima

S obzirom da za sve klijente možemo odraditi cijeli proces “od projekta do objekta”, slobodno nam se obratite kako bismo Vas pravilno usmjerili u procesu do izgradnje Vašeg budućeg objekta. Naši djelatnici Vam stoje na raspolaganju te smo tehnička podrška u procesu projektiranja i gradnje.

Obratite nam se s povjerenjem na sljedeći kontakt obrazac!